Prohlédnuté produkty

Informace

Autoři

Nakladatelé

Dialog Evropa XXI, č. 1-2 / 2008 Zobrazit větší

Dialog Evropa XXI, č. 1-2 / 2008

VII - 3 - 2

Již použité

vyd. Moravskoslezská křesťanská akademie (MSKA), r. 2008, 88 str., brož.

Více informací

2 ks

30,00 Kč

Přidat na seznam přání

Parametry

Stav knihy: dobrý

Více informací

Eutanazie versus paliativní medicína

Revue křesťanské orientace pro vědu a kulturu, 18. ročník, číslo 1-2, r. 2008

Téma: Eutanazie versus paliativní medicína:  ohlednutí za 8. bioetickou konferencí MSKA v Olomouci, kde se účastníci zabývali velmi aktuálním tématem. Od autorů přinášíme vystoupení paní profesorky Marty Munzarové a profesora Jaro Křivohlavého.

V rubrice Studie může čtenář nahlédnout do života ve středověkém klášteře (přibližuje pedagog Fakulty sociálních věd University Karlovy Dr. Roman Zaoral). Spolu s pedagogem Fakulty sociálních studií MU v Brně Jiřím Foralem se můžeme společně zamýšlet nad Křesťanskou demokracií a konservativismem; spolu s přírodovědcem Jiřím Kadrnožkou uvažovat o globálním oteplování.

Pozoruhodný příspěvek o genetice a „etickém“ pojímání otázek vzniku života Richardem Dawkinsem vypovídá v rubrice Evropa XXI. profesor Emil Paleček.

Zpravodajství o životě v MSKA čtenáře zavede do Nezamyslic na slavnostní presentaci první monografické publikace MSKA Kaple a kapličky na Prostějovsku, kde se s autory knihy Bohumilem Outratou a Martinou Orságovou setkali zástupce veřejného života (Ing. Pavel Horák – KÚ Olomouckého kraje), církevního světa (Mons. Bohumil Vitásek – dómský farář v Olomouci) a zástupci MSKA.

Prostřednictvím obálky z tvůrčí dílny výtvarníka PhDr. Karla Rechlíka se může čtenář ještě vrátit na líbeznou výstavu o památné soše Panny Marie Tuřanské.

 

Recenze

Žádný názor zákazník pro tuto chvíli.

Napsat recenzi

Dialog Evropa XXI, č. 1-2 / 2008

Dialog Evropa XXI, č. 1-2 / 2008

vyd. Moravskoslezská křesťanská akademie (MSKA), r. 2008, 88 str., brož.