Prohlédnuté produkty

Informace

Autoři

Nakladatelé

Druhá strana smrti - Ted Harrison Zobrazit větší

Druhá strana smrti - Ted Harrison

XIII - 6

Již použité

vyd. Návrat domů v r. 2003, 186 str., brož.

Více informací

1 Položka

Upozornění: poslední kus skladem!

155,00 Kč

Přidat na seznam přání

Parametry

Stav knihy: dobrý

Více informací

„Dosáhli jsme obrovských technických pokroků. Nejsme však v nebezpečí, že ztratíme vrozené pochopení světa – intuitivní moudrost, kterou, jak se zdá, vlastnili naši předkové?
Vnímali smrt jako součást celkové zkušenosti lidské existence. My smrt vnímáme jako selhání. Nastává tam, kde končí umění lékařů. Nicméně, jakkoli se dnes na smrt díváme, jakkoli pevně jsme rozhodnuti odstranit ze své mysli moudrost předků, nikdo z nás se nemůže vyhnout prostému faktu, že tak jako každý žijící člověk, jako všichni, kdo již odešli, zemře i on…“
— Ted Harrison

Práce britského autora přináší nejen pohled na tu stranu smrti, kterou známe: umírání a zmar, nýbrž nám dává nahlédnout i za oponu smrti: na onen „druhý břeh“. Autor nás provází zvyklostmi a rituály některých dávných i soudobých kultur, jež se vážou k fenoménu umírání. V řadě svědectví našich předků i současníků poodhaluje tajemství odchodu z tohoto života a zároveň poukazuje na to, že smrti lze rozumět i tak, že může jít o přerod lidské osobnosti a vstup do nám doposud neznámé dimenze.
Ted Harrisson zároveň přináší hluboké zamyšlení nad smyslem života i útěchu a naději pro ty, kteří ztratili někoho blízkého.

Recenze

Žádný názor zákazník pro tuto chvíli.

Napsat recenzi

Druhá strana smrti - Ted Harrison

Druhá strana smrti - Ted Harrison

vyd. Návrat domů v r. 2003, 186 str., brož.