Prohlédnuté produkty

Informace

Autoři

Nakladatelé

Philippsdorf Filipov 13.1.1866 - Marie Rút Křížková, Benno Beneš (1999) Zobrazit větší

Philippsdorf Filipov 13.1.1866 - Marie Rút Křížková, Benno Beneš (1999)

XIV - 4

Již použité

vyd. Salesiánská provincie Praha / Portál r. 1999, 94 str., brož.

Více informací

1 Položka

Upozornění: poslední kus skladem!

65,00 Kč

Přidat na seznam přání

Parametry

Stav knihy: dobrý

Více informací

text česky a něměcky.

Tam, kde nyní stojí bazilika byla v roce 1866 jen louka. Vedle stál domek, v němž se 5. června roku 1835 narodila v německy hovořící rodině Kadeových dcerka Magdalena.
Bylo to již druhé dítě této rodiny. Děti vyrůstaly sice v chudobě, ale měli pěkné dětství. To narušila smrt otce, když bylo Magdaléně 13 let. V devatenácti letech ji čekala další těžká rána, vážně onemocněla. Prodělala zápal plic a zánět pohrudnice, později i zánět mozkových blan. V únoru 1865 se jí na hrudníku objevily rozrůstající se vředy. Pečoval o ni nejen její bratr Josef a jeho rodina, ale také dva lékaři: Dr. Görlich ze saského Gersdorfu a Dr. Ulbrich z Jiříkova. V listopadu 1865 oba lékaři prohlásili, že Magdalena trpí nevyléčitelnou chorobou a že brzy zemře. Z postele už nevstávala, když jí její bratr převazoval vředy na těle, upadala bolestí do bezvědomí. Kaplan z Jiříkova, František Storch, jí 21. prosince 1865 udělil svátost pomazání nemocných. Čekalo se, až ji milosrdná smrt zbaví utrpení.

Zázrak
O tři týdny později, v noci z 12. na 13. ledna 1866, nemohla Magdalena bolestí usnout. Její přítelkyně ze sousedního stavení, Veronika Kindermannová, jí onoho večera rozčesala vlasy, potom se obě pomodlily, načež Veronika usnula. Díky protokolu biskupské komise, můžeme však mít onu noc vylíčenou od samotné Magdaleny: "Najednou bylo v místnosti světlo, jasněji než za dne. Závěs u postele byl rozhrnut. Polekala jsem se. Šťouchla jsem loktem do Veroniky a řekla jsem jí: »Veroniko, vstávej, nevidíš, jak je tu jasno?« Veronika řekla: "Ale já nic nevidím." Před mou postelí stála postava zářící bílým světlem, se žlutou korunou na hlavě. Okamžitě jsem si pomyslela, že je to Matka Boží. Sepjala jsem ruce a začala jsem se modlit: »Velebí má duše Pána, můj duch jásá v Bohu, mém Spasiteli.« Po těchto slovech jsem slyšela hlas, neobvyklý hlas to byl, jiný, než jakým mluví lidé: »Mein Kind von jetzt an heilt's.« (Mé dítě, od nynějška se uzdravíš.) A v tom okamžiku postava zmizela a já už necítila žádnou bolest."

Recenze

Žádný názor zákazník pro tuto chvíli.

Napsat recenzi

Philippsdorf Filipov 13.1.1866 - Marie Rút Křížková, Benno Beneš (1999)

Philippsdorf Filipov 13.1.1866 - Marie Rút Křížková, Benno Beneš (1999)

vyd. Salesiánská provincie Praha / Portál r. 1999, 94 str., brož.